HV WhatsApp 1
contract tekenen
ZZP’er Kameleonpolis

Wij begrijpen dat het ingewikkeld is om te bepalen welke verzekeringen je nodig hebt en welke minder belangrijk zijn. Daarom hebben we speciaal voor eenmansbedrijven de ZZP Kameleonpolis samengesteld. Dit pakket bevat altijd een verzekering voor aansprakelijkheid, rechtsbijstand, inventaris en, afhankelijk van het beroep, aanvullende verzekeringen. De combinatie maakt het pakket aantrekkelijk geprijsd.

roelstoel
De onderdelen van de Kameleonpolis:
1. Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Dit is de verzekering die binnenkort misschien wel verplicht wordt voor iedereen. Hierbinnen kun je kiezen voor een basisverzekering die alleen uitkeert bij zeer ernstige aandoeningen, of een complete arbeidsongeschiktheidsverzekering die ook een vangnet is bij tijdelijke problemen zoals bijvoorbeeld een gebroken arm. De premie die je betaalt, is onder andere afhankelijk van je leeftijd, het verzekerde bedrag en of je wel of niet een eigen risico wilt dragen.

2. Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Beginnende ondernemers denken vaak dat de standaard particulier afgesloten verzekeringen ook de schade dekken die bij bedrijfsongevallen zijn ontstaan. Dat is echter niet zo. Voor deze risico’s heb je een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven nodig. Een AVB(aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven) dekt over het algemeen alleen materiële risico’s af.

3. Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als je als (voorbeeld) automonteur op de verkeerde manier een distributieriem installeert dan kan hierdoor schade ontstaan die door de klant op jou verhaald wordt. Deze claims zijn vaak erg hoog en moeilijk zelf op te brengen. Voor bepaalde beroepsgroepen is er daarom de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

4. Inventaris- en goederenverzekering

Deze verzekering dekt alle schade die ontstaat door bijvoorbeeld storm, waterschade of  brand. Daarnaast zijn je gereedschappen, volledige inventaris en voorraden verzekerd tegen diefstal. Dit is een belangrijke verzekering voor het voortbestaan van je bedrijf. Het is al heel erg als je met diefstal of brand te maken krijgt, nog erger is het als je daardoor je werk niet meer kunt doen.

5. Rechtsbijstandsverzekering

Als je opdrachtgever of klant ontevreden is jouw geleverde werk of dienst die niet voldeed aan de verwachtingen, kan de klant jou bijvoorbeeld weigeren te betalen of hij stelt je aansprakelijk voor schade die hij geleden heeft. Een rechtsbijstandverzekering voorkomt dat je hoge kosten moet betalen om je recht te halen want de verzekeringsmaatschappij geeft juridische hulp. Je kunt zelf alvast voor goede en eenduidige Algemene Voorwaarden zorgen.

Wat wil je weten?

Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. Raadpleeg ons als je vragen hebt.

Veelgestelde vragen

Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. Onze financiële begrippenlijst legt de meeste daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veel gestelde vragen. Nog iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem direct even vrijblijvend contact op.

Veelgestelde vragen
Wat kan ik meer lenen met een energiebespaarbudget?

Het kan goed zijn dat jij jouw nieuwe woning gedeeltelijk wilt financieren met de overwaarde die je overhoudt na de verkoop van je huidige huis. Maar als die verkoop nog niet rond is, kun jij die overwaarde niet gebruiken. Een overbruggingskrediet biedt dan uitkomst. Deze tijdelijke lening helpt je om die periode, waarin je nog niet kunt beschikken over de overwaarde, te overbruggen.

Meer lezen

Wat betekent een hypotheek voor mijn belastingaangifte?

De eigenwoningschuld betreft het geld dat je leent voor je woning. De rente die je daarover betaalt, mag je aftrekken van je inkomen voor de belasting in box 1. Je geeft deze specifieke schuld op bij de aangifte inkomstenbelasting. Bij de start is de eigenwoningschuld vaak gelijk aan de hoogte van de hypothecaire lening. Los je daarop af, dan vermindert de eigenwoningschuld. 

Meer lezen

Wat valt onder bijkomende kosten?

De overwaarde van je woning is het verschil tussen wat de woning waard is en het restant van je lening. Meer formeel spreekt de Belastingdienst van: de eigenwoningreserve. Die is vooral van belang als je je woning verkoopt en verhuist naar een nieuwe koopwoning.

Meer lezen

Hoe zit dat met de (vrijstelling van de) overdrachtsbelasting?

Een van de voordelen van een eigen woning is dat deze je kan helpen bij het opbouwen van vermogen. Als de waarde stijgt en je lost af op je lening dan ontstaat er een overwaarde. Dit is geld dat je kunt (moet) inbrengen bij de aankoop van een volgende woning of contant krijgt als je je woning verkoopt en gaat huren.

Meer lezen

Wat betekent JKP (jaarlijks kostenpercentage)?

Via de verhuisregeling kun je het percentage van je oude lening met een vaste rente kunt meenemen nemen naar je nieuwe lening als je verhuist. Dit is vooral gunstig als de rente voor een nieuwe hypotheek hoger is dan wat je op dit moment betaalt. Je hypotheekvoorwaarden blijven ongewijzigd. 

Meer lezen

Bekijk alle veelgestelde vragen
Phone icon

bel ons op
?????

email icon

Stuur een mail naar
?????

hous icon

Bezoek ons op
?????

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op

bedrijfs logo wit

Als adviseur is het onze taak dat jij in jouw privéleven weet dat de financiële zaken goed geregeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan complexe zaken als jouw hypotheek en financiële planning. Een huis kopen, trouwen of samenwonen, kinderen krijgen, studerende kinderen, stoppen met werken;  Wij helpen je zodat je goed op deze en andere gebeurtenissen bent voorbereid.

Adres

Parijsboulevard 209 (hoofdkantoor)
3541 CS Utrecht (Leidsche Rijn)

Fascinatio Boulevard 204 (op afspraak)
3065 WB Rotterdam

Olympia 2D (op afspraak)
1213 NT Hilversum

Contact

Tel: 030 890 94 09
Mail: info@hypotheekvitaal.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 17:30

Weekenden en avonduren op afspraak

Kantoorgegevens

Kifid

   300.018572
AFM 12049293
KVK  80964028

Volg ons op social media
Deel deze pagina
© HypotheekVitaal