Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
Gebruik onze rekenmodule als indicatie of je in aanmerking komt voor de zogenaamde topafslag.
Sloot je in het verleden een 'tophypotheek' (waarbij de lening hoger was dan de woningwaarde) dan rekende de bank een extra percentage op de normale rente, de 'top-opslag'. Dat heeft te maken met de risicoklasse: de verhouding tussen de schuldrest van de hypotheek en de waarde van de woning. Bij 100% marktwaarde, wat tegenwoordig het maximum is, zijn de hypotheekschuld en de waarde van de woning gelijk aan elkaar. Op basis van deze verhouding bepaalt de bank de rente die je betaalt bij de start van je hypotheek.
Als de woningwaarde stijgt of als je een deel van de hypotheek (maandelijks) aflost, geldt voor jouw lening op een bepaald moment een lagere risicoklasse. De top-opslag kan dan (deels) vervallen. Alleen passen niet alle geldverstrekkers dit automatisch aan. Je betaalt dan onterecht te veel rente, terwijl je maandlast eenvoudig naar beneden kan. Maar dan moet je wel zelf in actie komen. Uiteraard kunnen we je hierbij van dienst zijn.
Voor de berekening moet je weten wat de schuldrest op je hypotheek op dit moment is én inschatten wat je woning inmiddels waard is. Je kunt hier een gratis woningwaarderapport opvragen.
Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. Onze financiële begrippenlijst legt de meeste daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veel gestelde vragen. Nog iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem direct even vrijblijvend contact op.
Denk je na over het plaatsen van zonnepanelen en het aanbrengen van extra isolatie of andere energiebesparende maatregelen. Wanneer je wilt gaan verduurzamen, gelden er ruimere mogelijkheden voor een hypotheek. Met het Energiebespaarbudget mag je namelijk tot 6% bovenop de woningwaarde lenen, óók met NHG.
Als je een huis koopt, moet je rekening houden met allerlei kosten, naast de koopprijs. Denk hierbij naast de kosten voor de verhuizing aan de kosten voor het verbouwen en inrichten van je huis. Maar er zijn ook de zogenaamde aankoopkosten, zoals de rekening van de notaris en ons hypotheekadvies. Deze aankoopkosten hebben het voordeel dat je deze mag aftrekken van je inkomen voor de inkomstenbelasting.
Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vanaf 1 januari 2023 geldt (aanvullend) dat de woning niet duurder mag zijn dan € 440.000. Woningkopers van 35 jaar of ouder betalen 2%. Beleggers gaan zelfs 10,4% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt. De overheid heeft hiervoor een handige 'infographic' gemaakt. Hieronder vind je daarover extra informatie.
Het Bureau Krediet Registratie (BKR) houdt bij wie er in Nederland een krediet (lening) heeft. Een ‘gewone’ registratie van een krediet vormt meestal geen probleem bij het aanvragen van een hypotheek, of is juist gunstig. Een negatieve registratie kan wel tot een afwijzing leiden.
Heb je nog geen vast contract? Je kunt dan je werkgever vragen of hij op zijn werkgeversverklaring wil opschrijven dat hij van plan is om je huidige dienstverband voor 'bepaalde tijd' na afloop om te zetten naar een arbeidsovereenkomst voor 'onbepaalde tijd' (een vaste baan). Voor de meeste geldverstrekkers biedt dat voldoende zekerheid bij het beoordelen van een hypotheekaanvraag.
bel ons op
?????
Stuur een mail naar
?????
Bezoek ons op
?????
Als adviseur is het onze taak dat jij in jouw privéleven weet dat de financiële zaken goed geregeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan complexe zaken als jouw hypotheek en financiële planning. Een huis kopen, trouwen of samenwonen, kinderen krijgen, studerende kinderen, stoppen met werken; Wij helpen je zodat je goed op deze en andere gebeurtenissen bent voorbereid.
Parijsboulevard 209 (hoofdkantoor)
3541 CS Utrecht (Leidsche Rijn)
Fascinatio Boulevard 204 (op afspraak)
3065 WB Rotterdam
Olympia 2D (op afspraak)
1213 NT Hilversum
Tel: 030 890 94 09
Mail: info@hypotheekvitaal.nl
Maandag t/m vrijdag
09:00 - 17:30
Weekenden en avonduren op afspraak
Kifid | 300.018572 |
AFM | 12049293 |
KVK | 80964028 |